GravidPluss:Home/NO

From its-wiki.no

Jump to: navigation, search
GravidPluss: Health App
Hjem/Home FAQ Privacy Om oss/About us
English-Language-icon.png

Gravid MainThemeFood.jpg Stadig flere kvinner får svangerskapsdiabetes som kan få negative konsekvenser for både mors og barnet fremtidige helse. Gravid+ er et forskningsprosjekt der det skal utvikles og testes en app for smarttelefon der kvinner med svangerskapsdiabetes kan registrere blodsukkeret sitt og samtidig får information om kosthold og fysisk aktivitet.. Prosjektet startet i april 2014 og er finansiert av Norges Forskningsråd.

Innholdet i appen er kultursensitiv og appen er også tilgjengelig på urdu og somali. Appen skal først testes i en randimisert kontrollert studie på fem sykehus i Oslo og Akershus der en gruppe kvinner får tilgang til appen og en gruppe ikke får det. Prosjektet ledes av Mirjam Lukasse fra HiOA.

I løpet av studien skal deltagerne fylle ut elektroniske spørreskjemaer på brett på sykehuset. I fm. dette prosjektet blir det et samarbeid med UIO/UNIK ved Josef Noll som vil bidra med det som handler om «mobil og internett teknologi, mobile applikasjoner og sikkerhets evalueringen». Forskere ved HiOA er ansvarlige for innholdet og design, UNIK for gjennomføring og programmering av teknologien. UNIK har blitt partner i NFR prosjektet, med fokus på app utviklingen og teknologi vurderinger.

Les mer om prosjektet på forskning.no...

Om oss

GravidPluss prosjektet tilbyr en app for bedre helse for gravide med svangerskapsdiabetes. Prosjektet er finansiert av NFR.

GravidPluss logo.gif

Personer

Deltagende partners

Samarbeidende Sykehus

(edit)